top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

ŠUMAVSKÁ CYKLOTOULKA

Aktualizováno: 18. 10. 2021

Ač krušně založeni, jsme si ji zamilovali. Líbí se nám především její poetická duše. Mnohá místa známe už docela dobře, ale jsou i zákoutí, která teprve objevujeme. Bereme to přes turistiku, cyklistiku, běžky a běh. První říjnový víkend roku 2021 patři jí a ona nám - Šumava, kráska zalitá sluncem.

Každý si pobyt v těchto horách užívá po svém. My jsme přes den akční a večery trávíme s přáteli na chatě. Máme zde také vybudované rituály v podobě občerstvoven : Kašperské Hory – Nebespán, Modrava – U kukaček a Lyer, Horská Kvilda – Rankl, Kvilda – Pekárna a další.



Jelikož jsem zaměřená na objevitelskou činnost a baví mě civět do map, naplánovala jsem na sobotní MTB – GRAVEL akci kopcovitější cyklovýlet. Scenérie a prosluněné výhledy mě natolik omámily, že jsem se rozhodla vám tuto trasu popsat a doporučit. Upozorňuji, že není vhodná pro divochy, kteří večer před výjezdem neví, kdy jít spát a společensky se zapomenou. (Dub :-D).

Jídlo a pití je fajn přibalit s sebou, protože přímo na trase není v hlavní části (kde bude potřeba se občerstvovat – kopceee) mnoho příležitostí k návštěvám restaurace či obchodu.


Nyní stačí jen otevřít mapu (mapy.cz - nejlepší) a spojovat body. Většina cesty kopíruje cykloturistické značení.


Cyklonávod:

Rokyta – Srní – Čeňkova Pila (soutok Vydry a Křemelné) – vyhlídka na Pootaví – Rejštejn – Klášterský Mlýn – sv. Mořic u Annína – Vintířova stezka – zámek Palvínov – Kundratice – Štěpanice – Zálužice – 12, Otavská – U Malého Babylonu – býv. Stodůlky – přes Křemelnou – Velký Bor – Javoří cesta – býv. Nová Studnice – Bavorská – Poledník (a zpět) – Javoří cesta - kolem Roklanského potoka - býv. Rybárna – Modrava – Rechle (přes most) – Plavební kanál - Rokyta


Fotodokumentace napovídá, že bonusem a cykloafterparty může být běh na Tříjezerní slať nebo odměna v podobě steaku U (modravských) kukaček.

52 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Salzkammergut

bottom of page