top of page
Vyhledat

Výlet do PP Radeč

Aktualizováno: 12. 6. 2021

V blízkosti Plzně se nachází několik skvostů v podobě přírodních ploch. Za jeden z nich po výletě ze dne 5. 6. 2021 považuji PP Radeč nacházející se v blízkosti Radnic. S Dubem a kamarádkou Dádou jsme na území této nádhery zavítali v době pozdního jarního pučení a šťavnatého zelenění. Vzhledem k mé finišující rekovalescenci zlomeniny nártní kůstky jsme si naplánovali pouze 15km dlouhou trasu. I tento kousek však stačil k tomu, abychom se do zdejšího prostředí totálně zabouchli.

Putování jsme zahájili ve Lhotě pod Radčem a nechali jsme se vést červenou turistickou značkou na pozůstatky hradu Radeč. Na rozcestí "Radeč východ" jsme přeskočili na zelenou hřebenovku přes vrcholy Brno a Radeč až na Bílou skálu. Po vracečce na „Radeč západ“ jsme chvilku slaňovali po žluté a nakonec jsme naši cestu stočili zpět po neznačenkách, které nás svedli k Prkenné hoře, Kloučku, Koželužce a zpět do Lhoty.

Cestou se tajil dech ze stále ze střídajících lesních scenérií doplněných skalami a obřími plochami borůvčí. Vše podtrhávala omamná vůně a výhledy do okolní zalesněné krajiny. Naše putování jsme ukončili na místě startu šumivou a chladivou odměnou ve lhotské hospůdce. Na zpáteční cestě jsme navíc otestovali úžasný kaolinový lom v Břasech.


32 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page