top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

Rokycanský krpály MTB

Aktualizováno: 25. 7. 2023

23. 4. 2023


Po běžecké sobotě nastala cyklistická neděle. Na tu jsem se mimořádně těšila, protože trasa po rokycanských pahorcích, se kterou jsem se v předchozích týdnech seznámila, mi byla více než sympatická. Pestré vyžití měli cyklisté okořeněné náročnějšími výjezdy a technickými sjezdy, které střídaly jezdivé úseky. Nouze nebyla ani o rozbahněné cesty, kořeny, brody, silničky, polní dvoukolky a jiné traťové poklady v krásné krajině dvou přírodních parků, jedné přírodní rezervace a dokonce i části CHKO.

Závod řadící se do kategorie XC/M dlouhý přes 50km se stoupáním téměř 1200m protáhl účastníky všemi výraznými vrcholy v okolí Rokycan – Žďárem, Hrádeckým vrchem, Kouklovou horou, Konesovým vrchem, Kotlem, Maršálem a Čilinou.

Na start se postavilo přes 60 závodníků. Nejrychlejším jezdcem a absolutním vítězem závodu se stal Petr Šindelář hájící barvy Velosportu Domažlice. Do cíle dorazil s časem 2:17. Mně se povedlo protnout cílovou lajnu před všemi sedmi startujícími ženami s časem 2:36. Tento závod se řadí mezi mé vydařenější a odnáším si z něj dobré pocity.

Děkuji organizátorům za bezva závod, na který se ráda znovu přihlásím!


36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page