top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

Podzimní Bahno Čankov

Aktualizováno: 3. 11. 2023

aneb 22. ročník kultovního karlovarského zavíráku

28. 10. 2023


1 okruh - 6.64 km, přev. 272 m (min 432, max 543)

TERÉNNÍ BĚH 1 okruh

TERÉNNÍ CYKLISTIKA 2 okruhy


"Tak jako jsem Bahnem na kole a běhu tuto sezónu naťukla, tak bikerské počiny Bahnem také zakončím."

Přesně toto motto provázelo rozhodnutí o rituálním konci sezóny. Chtělo to něco lokálního, terénního, lesního, na oblíbeném místě, mezi fajn lidmi. Vše se povedlo a jsem ráda, že i přes hlášenou nepřízeň počasí jsem od rozhodnutí startovat v Čankově poblíž Bílé skály necouvla. Do Karlových Varů jsem se při posledním říjnovém víkendu vypravila sama. Po plzeňské projížďce a pečlivé očistě mi dělal společnost pouze můj němý dvoukolý bělouš, který zabíral podstatnou plochu zadní části auťáku.



Počasí se vlastně ani neumoudřilo, ale občasné spršky a teplotu jsem nevnímala jako to, co by mělo omezovat mé nadšení z plánovaného sportovního zážitku.

Startujících "pankáčů" (tak byli organizátorem označeni blázni účastnící se podzimních klání) bylo početně skromně, ale kvalita osazenstva výborná - kamarádi sporťáci nechyběli. O zábavu díky nim nebyla nouze ani při rozklusu a čekání na start bajkové části následující první - běžeckou.



Jelikož byl tzv. "Bahnotlon" zrušen (kombinace běhu a kola), nahlásila jsem se na běh a cyklistiku zvlášť. Chtěla jsem si užít obě terénní disciplíny v ani milimetru asfaltu. Honza Děbnár mi záhy po startu zdrhnul, takže jsem nakonec v kopcích a mezi nimi osiřela. I přes to jsem si užívala intenzivní pocity a hecovala se k rychlejšímu projevu.

Mezi jednotlivými disciplínami byl čas na převlečení a přerod, se kterým mi pomáhali rodiče. Jelikož v bahně a na kluzkých kořenech jsem se rozhodla pro tentokrát neriskovat, přišli omrknout moji spíše zážitkovou jízdu. Pořádně jsem valila jen do kopců a po rovinách. Na velice dynamické trati jsme se potkávali a míjeli s Mildou. Společně jsme dřeli do kopců a já měla ze sdílení sportovního počinu velkou radost. Ve sjezdech však Milan dominoval a patřil mu tak zasloužený prostor. Po projetí dvou okruhů, které jsem i s běžeckou částí absolvovala celkem třikrát, jsem odfrnkla k blízkému dalovickému domovu.



Rychlou sprchu a jídlo následovala cesta do Sedlecké pivnice, kde se vyhlašovaly výsledky. Běh i kolo jsem vyhrála. Je však potřeba zmínit, že na kole jsem byla jediná dvouokruhová bikerka. Vzhledem k opatrnosti na trati nebyl můj výsledek oslnivý a takový, jaký bych si představovala. Odpovídala tomu i zbylá cílová energie. Na běhu se mi dařilo i mezi muži a k prvenství mezi ženami se mi povedlo ukořistit 5. místo mezi startujícími bez rozlišení pohlaví.


Děkuji za super zážitek a víkendovou bahenní kulturu, dle mého gusta.

38 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page