top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

Palestra Kbelská 10

Aktualizováno: 7. 3. 2022

Období, ve kterém jsem netušila, zda mi bude dopřáno naplno trénovat a závodit, je částečně zažehnáno. Vesmír přestal přebíjet karty a začal mi do nich pěkně hrát. Proměnil filkem ve prospěch mého srdcového vějíře a já můžu konečně zase začít vykládat.



5. 3. 2022 jsem odhodila srdcového spodka a odškrtla ze závodníčku první běžecký závod - Palestra Kbelská 10. Absolvovala jsem ho jako součást holčičí skupiny Bjež Racing Team. Tento podnik se tradičně pořádá první březnovou sobotu na uzavřené trati přes městské části Kbely, Satalice a Vinoř – 10km převážně po asfaltovém povrchu.

Po potkávačce a probrání všech předzávodních neduhů s dámským i pánským týmem v kbelské prodejně Bjež, jsme vyrazili na rozběhání a rozcvičku organizovanou naší úžasnou ambasadorkou Alicí. S kluky jsme nakonec vyšvihli dvě rovinky (aby se neřeklo) a valilo se na start, kde už se to hemžilo téměř devíti sty startuchtivými běžci.



V 11.30 se dav rozpohyboval a já jsem ve stylovce Bjež, triku, tříčtvrťákách a návlecích na ruce, začala okamžitě makat na výrobě vnitřního krbíčku. Ačkoliv jsem to neplánovala, již po zhruba kilometru jsem se octla před vodiči na 45 minut. Po boku triatlonistky Renatky Pazderkové jsem pomalu přitápěla připravenými polínky. Po dlouhé nucené pauze a jen několika únorových běžeckých pokusech jsem měla ambice střídmé a doufala jsem, že připravené topivo neshoří dřív, než se dopravím do cíle. Závod jsem si plánovala užít a běžet jsem chtěla pro skupinu a dobrý pocit. V procesu jsem se však až na dvě krátké krize cítila dobře a s Renčou jsem absolvovala funíc a pleskajíc v rytmu podobném jejímu téměř celý závod. Doběhla jsem s dobrým pocitem a s euforií, která se do závodníka zakousne ve chvíli, kdy protne cílovou rovinku. Gratulovala jsem klukům, kteří společnými silami zvítězili v týmovém závodě, a holkám, se kterými jsme si to parádně užily. Potěšilo mě nečekané tempo i čas, za který jsem závod dokončila. Vše beru s pokorou a jsem vděčná, že už konečně můžu. Březen to opravdu pojistil (viz předchozí článek – „Spoléhám na březen“.)



56 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

XTERRA GREECE

bottom of page