top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

Běh pro Paměť národa

Aktualizováno: 7. 5.

4. 5. 2024 Plzeň


Nadcházející cestovatelsky náročnější víkendy namotivovaly jeden "klidný", kdy nebylo nutné se někam balit. Abych však úplně nevyšla ze cviku, v sobotu ráno jsem si přichystala alespoň malý batůžek s věcmi na převlečení a v běžeckém postroji vyrazila z plzeňského domova na tamní náměstí.

Při volbě ze dvou distancí jsem se rozhodla pro delší - 10km, kterou jsem vyhodnotila jako přínosnější s ohledem na blížící se závody. Prostředí plzeňského náměstí bylo (i díky právě probíhajícím Slavnostem svobody) rozpumpované a zaplněné davy běžců a ostatních účastníků obou paralelních akcí.

Po rozklusu ála prokličkování uliček kolem náměstí s Teou, Tomem, Víťou a dalšími zájemci, jsme v prostoru mezi KADIBUDKAMI a vstupem do KATEDRÁLY sv. Bartoloměje zahájili atletickou abecedu a rozkroužení. Pak už jen VYČŮRAT, POMODLIT a hurá na start.

Se Zdeničkou Kamišovou jsme ještě hýbli kostrou na ofiko rozcvičce. Běžci zde mimo to nenápadně pokukovali po barvách startovních čísel připevněných na trikách okolní konkurence. Žlutá - 10km a modrá - 5km. Drze jsem stála hned na lajně mezi nejrychlejšími na obě distance. Zde jsem se definitivně zařekla, že dneska to fakt rozklušu. Ze zahajovacího odpalu v tempu asi 3:25 nakonec ubírám. Snažím se však udržet nejhůř 4min/km. V převážně rovinatém a známem prostředí zpevněných cest a silnic se mi většinu času daří ze svého umanutí nepolevovat. Předbíhám a nakonec si držím pozici. Snažím se držet krok s mužem, který volí podobné nasazení. Vyhovuje nám se navzájem hecovat, předbíhat a topit pod kotlem. Na 3. km předběhnutou závodnici mám neustále v kontaktu za sebou. Jakákoliv chvilková úleva je znát jejím stahováním mého dohledového náskoku. Nakonec se mi podaří utéci a pojistit se o více než půl minuty (hodnotím dle prodlevy v cíli), což oficiální výsledky záhadou nepotvrzují. Pořadí sedí, ale můj konečný čas je údajně jen o 1 sekundu rozdílný. Řeším však především sebe a vlastní měření, které sedí i podle spuštěné aktivity na hodinkách. Závod jsem dokončila jako 1. žena a 6. běžec na 10km trase.

Užívám si přátele, ruch plzeňského náměstí a milé zázemí závodu. Děkuji za něj! Abych vykompenzovala silnici a všeobecně městem nasycené dopoledne, po úklidu, příjemné návštěvě a pečení chleba vyrážím překontrolovat les na biku. Dokonalé počasí jen podtrhuje bezva prožitý aktivní den.



91 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

XTERRA GREECE

F2 duatlon

bottom of page