top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

MILADATLON 2020

Aktualizováno: 19. 7. 2021


Když už mě v Žatci nebavilo sledovat krajinu za okny auta, rozhodla jsem se přečíst si nový článek na Triatlony.com. Vykulila jsem oči a následně vyprskla smíchy na závěr odstavce, jenž autor, upozorňující na další podnik Xterra – Miladatlon (na který jsme mířili), věnoval mé trimaličkosti: „Jana Dubcová naopak bude ztrátu po plavání, jako obvykle, smazávat na kole a běhu.“ Bezva, už i na Triatlonech tuší, že plavecky se teprve dovzdělávám.


Doslova žhavé počasí doprovázelo naši páteční projížďku a proběhnutí tratí. Technicky nenáročné a bezvadně značené cesty slibovaly rychlou jízdu. Ke koupačce ve vlastním potu byla přidána ještě krátká plácačka v neoprenu. Po seznamce s hladinou Milady jsem podezřívala hlavního organizátora Juru, že přefiltroval i vodu v jezeře. K tomu informace, které dostali závodníci s neskutečným předstihem a vyrýsované zázemí. To vše již s předstihem naznačovalo organizačně velice dobře zvládnutý podnik.


Radarové snímky zářily červení a slibovaly proudy vody přicházející v malých i větších dávkách již v sobotních dopoledních hodinách. Plavba ve vlastním potu v předešlém dni se začala jevit jako kvalitní alternativní příprava na tu, se kterou jsem se, spolu s ostatními závodníky, měla potýkat za několik málo chvil.

Místo deštníku neopren a po odstartování celého triatlonového klání už se plavalo na tři žluté bóje. „Píp…“, hodinky hlásí první pětistovku. Odmodlila jsem druhé a třetí pípnutí a už se sápu do depa umístěného nad rozbahněným krpálem. Z triatlonu se úderem tohoto okamžiku začal stávat docela suprovej OCR závod . Na cyklistice (32 km) vystřídaly pot proudy nebeské vody a poprašky na cestách bahno. O poli nad jezerem nemluvě. Dosud nenáročné cyklistické tratě se místy proměnily v zajímavá rochniště. Zábava byla zaručena i na běžecké části (8,5 km), kde jsem v jednu chvíli málem vyzkoušela propagovaný běh naboso po tom, co mi nánosy bahna začaly nemilosrdně zouvat běhačky.


Pro někoho nepohodlí, ale pro mě super počasí, které mi nahrálo k absolutnímu 3. místu mezi ženami a 1. v AG. Děkuji za bezva závod a milá setkání. Za týden už milovaný Šindel Cup!



6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

XTERRA GREECE

bottom of page