top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoratolarovajana

F6 aneb 6km v terénu

Aktualizováno: 4. 4. 2023

26. 3. 2023

Opravdový svátek běhu má kdekdo v Plzni spojený právě se zálužským závodem F6, který se tradičně pořádá zjara a na podzim. Proběhnutí i psaní o této akci se v mé režii opakuje. I já jsem se nechala unést krásnou trasou a davovým šílenstvím. Chci se vracet a zažívat znovu přátelskou atmosféru, kterou tento závod kolem Jirky a Olu Ciprových a jejich Forrest Gump Teamu prostě má.

Nejistá regenerace po sobotním XC Bahno a ranní přejezd z Karlových Varů mě nechával na pochybách, kterak pojmout závodění. Mám cílit na co nejlepší výsledek, nebo běžet tak, abych mohla s ostatními udržovat sociálnější režim? Nakonec jsem se rozhodla zkusit variantu a), přičemž ke druhé možnosti, nazývejme ji b), jsem se hodlala uchýlit pro případ, že by "áčko" selhalo.

Po registraci, pokecu se všemi kamarády běhu (mající významný podíl na atraktivitě závodu), jsme se s Víťasem rozklusali. Probrali jsme při tom nesmrtelnost naší marné snahy ve všech možných disciplínách a vysvětlili si, proč to dneska pravděpodobně nepoběží tak, jak si představujeme - klasické předzávodní počínání. Pár rovinek, převlečení do krátkýho (přece se neuvařím, že jo) a jde se na start.

"Hlavně to, vy blázni, zase nenapalte!"

Rozkazuju předním řadám, ačkoliv ve mně vře odhodlání taky podrtit jistě napružený začátek.

"Start!"

Makám, točím nohama, kadence přísná, kopu se patama do zadku a letím za blázny, co to šíleně napálili. Start v tempu 3:09 nakonec rychle sklepnu na 4:13 a držím ho až pod obávaný výběh. Běží se mi skvěle. Očekávané předběhnutí Teušky se odehraje na vrcholu kopce, kde to profrčí hned za Perym. Jedu si dál svoje a snažím se o hraniční projev ala odhadni své síly, ať to dosupíš až do konce, ale nepolevuj. Vyšlo to. Na úzkém singlu k zahrádkám nakonec ožiju a držím se skupinky kluků. Zase točím nohama a běžím lehce. Zabolí to až posledních 500m před cílem, kdy už hlava a tělo tuší, že budou končit.

Sociálně zdatná jsem tedy při závodě být nestihla, a na "béčko" se tak dostalo až v cíli. Výsledný čas 25:16 a průměrné tempo 4:13/km z terénu mě neuvěřitelně překvapí. Jednoznačný traťový osobák a celkové 2. místo mezi ženami dělá z původně zamýšlené společenské akce hlavní sportovní událost posledních dní.

Děkuji Forrestům za úžasný zážitek, organizaci a zázemí. Vždycky se ráda vrátím a akci prožiju... áčkem nebo béčkem... je to jedno, hlavně, že se běží.

77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

XTERRA GREECE

bottom of page