top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

VÍKEND PLNÝ POHYBU - SRNÍ

Aktualizováno: 7. 4. 2022

Zatímco Míše a Verče odpočívala u postele jedna cestovka, já jsem se na pokoj 302 dovalila s batohem, plaveckým sáčkem, kufrem, taškou, nemluvě o ruce zaškrcené vakem se sportovní obuví. Po tom, co se téměř každý týden někam balím, bych už měla mít potenciálně potřebný obsah v malíčku. Opak je však pravdou a dobrá polovina věcí je tzv. pro případ "Co kdyby...". Nakonec se ale utěším vzpomínkou na dávné výjezdy s nezbytnostmi typu: kabelky, korálky, náušnice, sukně, šatičky, šminky atp. a již klidnější vybaluji výhradně praktické sportovní vybavení.



Víkend plný pohybu se #StudiemJaA už v tu dobu rozjíždí holky společnou hodinou jumpingu. Pracovní povinnosti mě zdržely v Plzni a prvního skoku se tak, bohužel, nemohu účastnit. Až později si tedy užívám bezvadné kompenzační cvičení vedené Anetou Chodorovou (abych ten večír úplně neproflákala).

Sobota 2. dubna a počasí zůstává 100% aprílové. Venku sněží. No co, jsme na Šumavě a asi ještě občas sněžit bude. Ranní vstávání a výběh v 7:00 nebyl s tak hojnou účastí jako v Mariánkách. Běhat se vlastně nechtělo vůbec nikomu. Dvě statečné slečny se nakonec přihlásily, ale jedna nedorazila a druhá – Barča si vyklusla o chlup dřív, aby stihla jiné cvičení. Odfukuju si na pohodu v pár číslech sněhu přes Staré Srní až k plavebnímu kanálu. Při tom všem spřádám plán, jak holky do zítřejší ranní „zahřívačky“ namotivuju. O sypajících se zledovatělých vločkách štípajících do očí a poryvech větru mluvit rozhodně nebudu :-D.



Téměř celý den z hodiny na hodinu probíhají paralelně ve dvou sálech cvičení pod vedením bezvadných lektorek, na kterých mají klientky možnost účasti (je tu okolo stovky cviček). Hotel Srní nabízí ovšem i další vyžití – posilovnu, bazén, saunu, masáže, bowling, squash, laserovou střelnici, lezeckou stěnu a další. Vše je podtržené dokonalými snídaněmi a pro zájemce i večeřemi formou rautu. S Verčou rozjíždíme dopolední jumping. V naší režii následuje oddych a šlofíček na pokoji (opravdu příjemném a nově zařízeném). Následně proběhne kontrola místní posilovny a později odpoledne už s Míšou promačkáváme blány trampolín při dalším jumpingu. Předcvičujeme ve dvou a střídáme se po blocích. Hned po odpolední skákačce vedu kruhový trénink s náčiním. Všechny lekce se pyšní hojnou účastí příjemných a sportuchtivých holek. Moc si to užíváme. Nezapomínám UPOZORŇOVAT na ranní výběh s… (?dalšími 10cm sněhu… NE!...ehm…) s výhledy na zasněženou krajinu. Večer někteří končí návštěvou bazénu a večeří. Já se řítím do sauny a odpařím z hlavy poslední zbytky toho, co v ní nechci trpět – uklizeno, vyčištěno, vyleštěno. Stavím se ještě v malé knihovně, kterou objevím v budově s bazénem. Dá se tu uvařit čaj, zakousnout sušenka a odpočívat třeba ve žlutém ušáku.




Nedělní ráno a nekončící apríl v podobě připadnuvších 15cm sněhu. Běhobrod zahajujeme v 7:00 se statečnou Verčou. Prosvištíme 5km a hurá na zaslouženou snídani. Od rána frčí lekce v podobném režimu předchozích dnů. V nabídce je dopolední jóga, bodyforming, deep work, pilates, stretch and relax a… náš poslední JUMPING, který organizujeme ve třech. Pro holky, které si přišly zacvičit, máme na závěr připravené překvapení v podobě #FRUITBIKE a možnosti „vycyklit“ si vlastní smoothie. Této netradiční veselice se účastní velká část cvičenek a je z toho kvalitní afterparty. Pak už jen loučení, nakládání trampolín, dobruslení do Sušice a dále na jistotu do Plzně. Jede se dobře s restartovanou myslí, tělem a dobrým pocitem ze skvělého pohybově nadupaného víkendu.


Pokud chcete zažít podobný, musíte s námi příště vyrazit 😊.

87 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page