top of page
Vyhledat
  • janicedubcova

Časovka Sokolov MTB + Běh okolo Jahodovky

Aktualizováno: 7. 9. 2022

KRÁTKÝ, ALE INTENZIVNÍ. Takový bude report. Podobný byl pocitově i víkend a oba závody, které jsem na západu Čech absolvovala.

PÁTEK

Časovka Sololov (MTB) – RUN vs. BIKE


Lehce podrtit novýho dvoukolýho kámoše na časovce v Sokolově - tak zněl úkol na páteční večer. Rychlá smrt v sedle se dala předpokládat už při odpolední projížďce věnované mapování terénu. Pomalá seznamka s drobnými technickými výjezdy a sjezdy okořeněná jedním brodem proběhla úspěšně. Trasa s nálepkou "jetelná" tedy nebránila tomu, abych do závodní jízdy dala aktuální všechno. Individuální start byl zahájen v 18:00. Ve stavu rozdrcenosti jsem už po prvním napáleném výjezdu, kdy se zatuhlé údy a zmražené plíce absolutně nechytaly, začala ukecávat Spárkyho, aby taky koukal zamakat. V cíli jsem se, po vzoru německého finiše, zase válela v trávě a trochu zahekala hmyzu do života. Součet výsledků jízdy Míši Dvořáka a mé maličkosti + organizátorem nastavený časový hendikep nakonec pokořil výsledek nejlepších běžců obou pohlaví. Oproti loňsku vyhráli putovní samovary bikeři.






SOBOTA

Přespolní běh (lyžařů) okolo Jahodovky


V pátek jsem na bajku nezemřela, takže jsem si potenciál pro infarkt či něco takového naplánovala na sobotu v poklusu. Zkušenost s legendárním během okolo Jahodovky už jsem měla, takže pravděpodobnost opakujících se pátečních stavů se zdála více než možná. Věděla jsem, že ostře na mě zapůsobí nejen změna nadmořské výšky, ale i nelehká terénní trať na Jahodovce (kousek od Božího Daru a Neklidu).

A je to tady, říkala jsem si, když jsem to v trailovkách pálila do druhého okruhu a cítila začínající demonstraci údů a celého těla. V těchto chvílích jsem se však stala součástí hloučku nejrychlejších závodnic. Protest těla na 4.km sílil, ale produktivní ženskou skupinku na 6km trase jsem nehodlala opustit. Střídaly jsme se o prvenství jak v nejnáročnějším výběhu, tak při sebězích. O konečných pozicích však rozhodla až cílová rovinka. Z původního motivu „trochu se zmáčknout“ se nakonec vyvrbil opravdový závod ala odšťavňovač. Finální absolutní spokojenost mě překvapila podobně, jako ta páteční.

Když se k tomu přidá krátký výklus, bazén, dva cyklovýjezdy s mým mužem, procházka na Hadí vyhlídku, grilování s rodinou a potkávačka se všemi kamarády kolem sportu i mimo něj, byl z toho další nezapomenutelný víkend. Děkuju za něj!

77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

XTERRA GREECE

bottom of page